Sculptra® behandeling

Voor een anti-rimpel effect dat jaren lang zichtbaar blijft

Sculptra® (vroeger ook wel New-Fill genoemd) bestaat uit polymelkzuur. Deze lichaamseigen stof stimuleert de vorming van nieuw collageen in de huid, hierdoor herstelt het gelaatsvolume waardoor lijnen en rimpels verminderen en contouren verbeteren.

  • Het jeugdige uiterlijk van het gezicht keert geleidelijk, op natuurlijke wijze terug;
  • Sculptra® wordt heel langzaam door het lichaam afgebroken maar het nieuwe collageen blijft lang aanwezig;
  • Download onze prijslijst;
  • Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak!


Bekijk hieronder hoe actrice Inge Ipenburg door dr. Evans wordt behandeld met Sculptra.Veiligheid van Sculptra®

Sculptra® wordt sinds 1999 in Nederland gebruikt. Laboratoriumonderzoek en klinisch onderzoek hebben een uitstekende tolerantie van de huid aangetoond voor Sculptra®. Het middel is volledig biologisch afbreekbaar, bevat geen dierlijk eiwit en kan geen allergie veroorzaken.

De behandeling met Sculptra®

Sculptra® is een vloeibare gel die door middel van zeer kleine dunne injectienaaldjes in of net onder de huid wordt aangebracht. Het inbrengen van Sculptra® kan op sommige plaatsen wat gevoelig zijn. Daarom wordt Sculptra® gebruikt in combinatie met een lichte plaatselijke verdovingsvloeistof.

Direct na de behandeling

Direct na de behandeling met Sculptra® wordt de behandelde huid gemasseerd met een verzorgende crème en kan de huid kortdurend gekoeld worden met een ice-pack. Meestal is er de eerste uren na de behandeling sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen spontaan. In de dunne huid kan soms gedurende enkele dagen een blauwe plek ontstaan, die gecamoufleerd kan worden met make-up of een camouflagestift.

Langdurig resultaat

Het antirimpeleffect is onmiddellijk na de behandeling zichtbaar. Dan volgt een periode van ongeveer twee weken waarin de opvulling wat minder wordt. In deze periode komt de vorming van nieuwe collageenvezels op gang. Bij elke behandeling met Sculptra® groeit de collageenlaag en blijft er meer effect zichtbaar. Meestal zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De tijd tussen de behandelingen bedraagt minstens 4 weken. In deze periode wordt het grootste gedeelte van het collageen gevormd, maar de collageenvorming gaat dan nog 4 maanden in mindere mate door.

Afhankelijk van het aantal behandelingen blijft het resultaat van Sculptra® jaren zichtbaar. Het nieuw gevormde collageen blijft minstens 2 jaar aanwezig in de huid (klinische studies hebben dat aangetoond). Het is goed om te beseffen dat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Met een kleine touch-up behandeling na een jaar kunt u het verkregen resultaat op niveau houden. Ook is het mogelijk Sculptra® te combineren met andere injectables.Over Gijs Anker

Cosmetisch arts drs. Gijs Anker is een autoriteit op het gebied van cosmetische dermatologie. Als cosmetisch arts is hij ruim 10 jaar gespecialiseerd in injectables en anti-aging laserbehandelingen. Gijs Anker beschikt over een unieke totaalaanpak.

U bent van harte welkom op een van onze locaties in Amsterdam, Eindhoven en Hilversum.

 Neem contact met ons op voor meer informatie