Restylane® behandeling

Wat is Restylane®?

Restylane® is een vooraanstaand merk van een biologisch afbreekbaar hyaluronzuur van het eerste uur. Deze tijdelijke rimpelvuller is verkrijgbaar in diverse varianten, die geschikt zijn voor verschillende indicaties in het gezicht.
Bovenliplijntjes (lipsticklijntjes) worden vaak met Restylane® of Restylane® Touch behandeld.
Voor lipcontourverbetering (bij verlies van volume of stevigheid) wordt Restylane® of Restylane® Lipp gebruikt.

Voor het verminderen van diepere plooien, zoals de neuslippenlijn, is Restylane® Perlane heel geschikt. Voor contourverbetering is er Sub-Q. Restylane® Vital is een supermiddel om volumeverlies te herstellen door de huid beter te hydrateren waardoor de structuur en elasticiteit van de huid wordt verbeterd. Dit middel is dan ook zeer geschikt voor het opvullen van veel kleine lijntjes op de wangen, decolleté en voor handverjonging.

Veiligheid van Restylane®

Restylane® wordt al vanaf 1996 gebruikt als vulmiddel in de cosmetische geneeskunde en er zijn wereldwijd al zo`n 11 miljoen behandelingen uitgevoerd. Doordat het middel vanzelf door het lichaam wordt afgebroken en dus in zijn geheel weer verdwijnt, zijn ongewenste effecten minimaal. De kans op een allergische reactie is zo klein dat vooraf testen niet nodig is. De behandeling is veilig, mits uitgevoerd door een ervaren arts die de strenge veiligheidsnormen in acht neemt.

De behandeling met Restylane®

Een behandeling met Restylane® duurt 20 tot 40 minuten. Door middel van verschillende injectietechnieken worden de fijne rimpeltjes over de gehele lengte gevuld. Desgewenst kan de huid vooraf verdoofd worden met een crème. Bij behandeling van de lippen wordt de gehele lip verdoofd zodat de behandeling vrijwel pijnloos is. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar.

Hoe reageert de huid na de behandeling?

Na een behandeling met Restylane® kan de huid op de plek van de injecties even wat rood zien. Soms kan er op de injectieplaats een kleine blauwe plek ontstaan. Deze kunt u desgewenst camoufleren. U kunt na de behandeling meteen weer alles doen en u kunt uw huid direct weer behandelen zoals u dat gewend bent. De eerste 3 tot 4 dagen na de behandeling met Restylane® kan er lichte zwelling optreden, veroorzaakt door de behandeling (de prikjes) zelf of door de reactie van de huid op Restylane®.

Resultaat van een behandeling met Restylane®

Het effect van de behandeling is direct na inspuiting zichtbaar. Bij behandeling van fijne lijntjes in het gezicht houdt het effect 6 tot 14 maanden aan. Bij het vergroten van het volume van de lippen of een accentuering van de lipcontour is het resultaat 8 tot 10 maanden zichtbaar.
Zijn er speciale maatregelen nodig na de behandeling met Restylane®?

U kunt uw huid op de normale manier verzorgen. Bij behandeling van de huid en de lippen moet u voor een optimaal resultaat de eerste dagen het behandelde gebied masseren.

Resultaten van behandelingen met Restylane®

Beide dames hebben de neuslippen-plooi en de mondhoekjes laten behandelen met Restylane®. Het resultaat is direct zichtbaar en zal binnen 6 tot 12 maanden langzaam verdwijnen.