Juvederm® behandeling

Wat is Juvederm®?

Juvederm® is een vooraanstaand merk van een biologisch afbreekbaar hyaluronzuur van het eerste uur. Deze tijdelijke rimpelvuller is zeer geschikt voor het verminderen van diepere plooien, zoals de neuslippen-plooi.

Veiligheid van Juvederm®

Juvederm® is een tijdelijk vulmiddel dat vanzelf door het lichaam wordt afgebroken en dus in zijn geheel weer verdwijnt. Hierdoor zijn de ongewenste effecten minimaal. De kans op een allergische reactie is zo klein dat vooraf testen niet nodig is. De behandeling is veilig, mits uitgevoerd door een ervaren arts die de strenge veiligheidsnormen in acht neemt.

De behandeling met Juvederm®

Een behandeling met Juvederm® duurt 20 tot 40 minuten. Door middel van verschillende injectietechnieken worden de fijne rimpeltjes over de gehele lengte gevuld. Desgewenst kan de huid vooraf verdoofd worden met een crème. Bij behandeling van de lippen wordt de gehele lip verdoofd zodat de behandeling vrijwel pijnloos is. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar.

Hoe reageert de huid na de behandeling?

Na een behandeling met Juvederm® kan de huid op de plek van de injecties even wat rood zien. Soms kan er op de injectieplaats een kleine blauwe plek ontstaan. Deze kunt u desgewenst camoufleren. U kunt na de behandeling meteen weer alles doen en u kunt uw huid direct weer behandelen zoals u dat gewend bent. De eerste 3 tot 4 dagen na de behandeling met Juvederm® kan er lichte zwelling optreden, veroorzaakt door de behandeling (de prikjes) zelf of door de reactie van de huid op Juvederm®.

Resultaat van een behandeling met Juvederm®

Het effect van de behandeling is direct na inspuiting zichtbaar. Bij behandeling van fijne lijntjes in het gezicht houdt het effect 6 tot 14 maanden aan. Bij het vergroten van het volume van de lippen of een accentuering van de lipcontour is het resultaat 8 tot 10 maanden zichtbaar.

Zijn er speciale maatregelen nodig na de behandeling met Juvederm®?

U kunt uw huid op de normale manier verzorgen. Bij behandeling van de huid en de lippen moet u voor een optimaal resultaat de eerste dagen het behandelde gebied masseren.